Aarhus University
DU ER HER: Nyheder

Flere agerhøns til jægerne i 2008

Del |

Det samlede vildtudbytte i jagtsæsonen 2008/09 blev opgjort til 2,265 mio. og er dermed næsten uændret i forhold til den foregående sæson. Udbyttet af krondyr, rådyr, gæs og skovsnepper satte ny rekord og for første gang siden 2002 var der en stigning i udbyttet af agerhøns. Det fremgår af dagens udgave af DMUNyt.

21.12.2009 | Jens Christian Pedersen

Agerhøns. Foto: DMU/Jørn Pagh BerthelsenDet samlede vildtudbytte i jagtsæsonen 2008/09 blev opgjort til 2,265 mio. og er dermed næsten uændret i forhold til den foregående sæson. Udbyttet af krondyr, rådyr, gæs og skovsnepper satte ny rekord og for første gang siden 2002 var der en stigning i udbyttet af agerhøns.

Flere agerhøns til jægerne i 2008

Det fremgår af dagens udgave af DMUNyt hvor du også kan læse:

Ny bog sætter fokus på skarven 

Skarven er et eksempel på en art, der først blev udryddet, fordi den var uønsket, men senere kvitterede på fredning ved i løbet af få år at generobre vore farvande. Den hører helt naturligt hjemme i Danmark, og vi har et ansvar for at beskytte den. Men skarven er eminent til at finde steder, hvor fisk er lette at fange, såsom i fiskernes bundgarn. Så konflikter er uundgåelige, og hvordan løser man dem? En ny bog fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) ved Aarhus Universitet fortæller om skarvens udviklingshistorie og sætter fokus på, hvordan myndighederne forsøger at håndtere konflikterne.


 

Grøn guide for ngo’er og nonprofit-organisationer 
Forskere ved Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), Aarhus Universitet (AU), rækker nu en hjælpende hånd til internationale ngo’er og nonprofit-organisationer. Det sker i bogen ”Nonprofit Guide to Going Green”, der på 425 sider er fyldt med råd og vejledning om, hvordan organisationerne får gjort deres indsats grøn og miljørigtig og reduceret deres kulstoffodaftryk.

Nyheder
Henvendelse om denne sides indhold: 
Jens Christian Pedersen

Revideret 12.04.2012

Denne hjemmeside vedligeholdes ikke mere

Gå til ny hjemmeside
dce.au.dk