Aarhus University
DU ER HER: Nyheder

Genopretning af undersøiske rev - alarmer skal redde marsvin

Del |

MiljøDanmark fortæller om at DMU er med i et projekt hvor et værdifuldt undersøisk rev nordøst for Læsø skal genoprettes. Bladet fortæller også om hvordan akustiske alarmer kan redde marsvin fra druknedøden, og om at DMU fortsat skal løse opgaver for Miljøministeriet, når vi fra årsskiftet bliver en del af Aarhus Universitet.

16.12.2009 | Jens Christian Pedersen

Decembernummeret af MiljøDanmark er på gaden. DMU har medvirket til følgende historier:

Naturgenopretning under havets overflade

Værdifulde rev nordøst for Læsø er blevet ødelagt, fordi stenene er fisket op og brugt til  havnemoler, kystsikring og andet byggeri. Nu er Skov- og Naturstyrelsen, Danmarks Miljøundersøgelser og Danmarks Fiskeriundersøgelser gået sammen om at genoprette revet.

Alarmer skal redde marsvin fra druknedøden

Nye forsøg viser, at akustiske alarmer kan redde marsvin fra at drukne i fiskernes garn. Men ikke alle marsvin er lige begejstrede for de nye alarmer, som nogle gange er så effektive, at nogle marsvin holder sig væk i flere dage.

DMU forlader Miljøministeriet

DMU vil fortsætte med at løse opgaver for Miljøministeriet, når vi bliver en del af Aarhus Universitet. Visionen er at gøre Aarhus Universitet til Danmarks miljøuniversitet - og dermed styrke miljøforskninger.

Hele bladet med guide til yderligere oplysninger

Nyheder
Henvendelse om denne sides indhold: 
Jens Christian Pedersen

Revideret 12.04.2012

Denne hjemmeside vedligeholdes ikke mere

Gå til ny hjemmeside
dce.au.dk