Forside Nyt Viden Om DMU Kontakt os Søg In English
 

Et mindre DMU

 
DMU har måttet skære omkring 40 fuldtidsstillinger væk fordi vi mister indtægter på 20-30 millioner kroner som følge DMU’s ændrede finansielle situation. Direktionen har derfor i samråd med DMU’s bestyrelse besluttet at nedlægge 2 af de 11 forskningsafdelinger og integrere disse afdelingers opgaver i de resterende 9 afdelinger, ligesom en række konkrete arbejdsopgaver ikke vil blive løst.

Af Direktør Henrik Sandbech  hs@dmu.dk

DMU’s bestyrelse godkendte på et ekstraordinært møde den 7. februar et revideret arbejdsprogram for 2002, som nu kan ses på vores hjemmeside. Arbejdsprogrammet rummer en række nedskæringer i vores aktiviteter.

Tilpasningerne til de mindre indtægter omfatter en samling af forskningen i 9 forskningsafdelinger frem for 11, og en reduktion af aktiviteterne inden for forskning, overvågning og rådgivning. I det reviderede arbejdsprogram har vi budgetteret med en årlig besparelse på 11 mio. kr., fordelt med 3,2 mio. på forskning, 3 mio. kr. på overvågning, 1,3 mio. kr. på rådgivning, mens 3,6 mio. kr. spares ved strukturelle og administrative tilpasninger. Hertil kommer mindre eksterne indtægter på 10- 20 mio. kr. Direktionen venter således at DMU’s samlede fi nansiering reduceres med i alt 20-30 mio. kr. i de kommende år. Virkningen af besparelserne ventes fuldt effektueret i 2003.

Direktionen mener hermed at have taget højde for beskæringerne i vores indtægter frem til udgangen af 2003. I samme periode skal vi have startet drøftelserne om en ny resultatkontrakt. Med knap to år til at gennemføre denne proces er det min forventning at tilpasningen til den fremtidige situation kan foregå som en løbende proces. Foto: DMU/ Grafisk værksted.

Med nedskæringerne må vi desværre sige farvel til en række gode medarbejdere og stoppe for aktiviteter som vi gerne havde fortsat hvis økonomien havde været til det.

Ændringer i DMU’s organisation
I Roskilde overføres de tre forskergrupper i Afd. for Miljøkemi til henholdsvis Afd. for Systemanalyse, Afd. for Atmosfærisk Miljø og Afd. for Miljøkemi og Mikrobiologi, der alle ligger i Roskilde.

I Silkeborg slås Afd. for Sø- og Fjordøkologi og Afd. for Vandløsøkologi sammen i Afd. for Ferskvandsøkologi med Kurt Nielsen som chef. Medarbejderne i fjordgruppen overføres dog til Afd. for Marin Økologi i Roskilde, hvor Bo Riemann er forskningschef.

Endvidere oprettes der en stilling som tværgående projektchef, idet Jens Møller Andersen bliver projektchef for det akvatiske område (vandrammedirektiv, rådgivning i relation til EU og Østeuropa). Endelig er der i organisationen forudsat en stilling som projektchef for kvalitets- og analyseområdet.

Se DMU´s arbejdsprogram 2002 her

Se DMU´s organisationsdiagram her.


Dato for sidste opdatering 2002-03-14 Til toppen Tilbage Frem Send os dine spørgsmål og kommentarer Sitemap Links