Forside Nyt Viden Om DMU Kontakt os Søg In English
 

Dansk miljøforskning har et godt ry

DMU og amterne samlede 22.-23. august omkring 360 miljøsagkyndige til »Natur og Miljøforskningskonference 2002« på H.C. Ørsted Institutet i København.

Programmet spændte fra restaurering af Furesøen over inddragelse af borgere og miljøøkonomiske analyser til globale ændringer i klimaet. Disse emner er eksempler på at de danske miljøforskere har været gode til at tage nye udfordringer op.

Konferencen blev åbnet af miljøminister Hans Chr. Schmidt, direktør Sten Nørskov Laursen, Fyns Amt og direktør Henrik Sandbech, DMU.

Miljøministeren lagde vægt på at miljøpolitikken skal være ført på et solidt videnskabeligt og han at dansk miljøforskning står godt. Han fortalte at han i denne tid mødes med mange miljøministre fra hele verden, og han var stolt over at høre at dansk miljøforskning har et godt ry ude i verden.

Sten Nørskov Laursen lagde vægt på at amterne er storforbrugere af natur- og miljøforskning som danner grundlag for det danske overvågningsprogram: »Selv om vi er nået langt både med hensyn til erkendelse og med hensyn til indsatsen for bedre natur og miljø, er der langt igen. Med EU´s nye vandrammedirektiv, habitatdirektivet og andre internationale bestemmelser og aftaler, vil der også fremover være et stort behov for en solid natur- og miljøforskning«.

Direktør Sten Nørskov Laursen fremhævede i sin åbningstale at amterne er storforbrugere af natur- og miljøforskning.

Endelig fremhævede Henrik Sandbech at det internationale samarbejde på miljøområdet bliver stadig mere omfattende. Han fandt dette naturligt i lyset af at udfordringerne i høj grad også er grænseoverskridende som fx de globale ændringer i miljø og klima og spredningen af menneskeskabte kemikalier.

For tre år siden afholdt DMU den første danske miljøforskningskonference. Siden da er forskningen blevet mere tværgående og en række store forskningsprogrammer har kastet væsentlig ny viden af sig. Det ses bl.a. af at dette års konference indeholdt fl ere tværfaglige indlæg inden for økotoksikologi belastningen med næringsstoffer gode nyhed er at vandmiljøplanen ser ud til at virke, selvom der på visse områder (fosfor og ammoniak) mangler en del. Også nye emner som miljøøkonomi og -sociologi samt effekterne af de globale miljø- og klimaforandringer viser at forskerne har været gode til at tage aktuelle emner op indenfor områder hvor samfundet har brug for ny viden.

Åbningstalerne kan ses på DMU´s hjemmeside, www.dmu.dk, sammen med en sammenfatning for hver af alle konferencens godt 100 foredrag og postere.


Vicedirektør Peter Kofoed Bjørnsen, pkb@dmu.dk


Dato for sidste opdatering 2002-09-05 Til toppen Tilbage Frem Send os dine spørgsmål og kommentarer Sitemap Links