Jord Vand Luft Dyr og planter Grønland Samfund
  Udgivelser Overvågning Om DMU Viden for alle Nyheder
 
In English
 

DMU har valgt en aktiv strategi

Af Henrik Sandbech
Foto: DMU

I DMU har vi valgt at satse på en øget indtjening fra forsknings- og rådgivningskontrakter i de kommende år. Det sker for at fastholde de kompetencer vi gennem årene har opbygget, og som vi forventer der fortsat vil være en efterspørgsel for at udnytte.

DMU’s Finanslovsbevilling falder i disse år. Vi st år derfor over for et valg. Vi kan vælge en »passiv« strategi som indebærer at vi reducerer udgifterne, blandt andet ved at reducere antallet af medarbejdere. En sådan passiv strategi vil resultere i at de kompetencer som samfundet gennem årene har investeret i at opbygge, vil være tabt. Og fraværet af en række kompetencer vil samtidigt gøre det vanskeligt for DMU, og dermed for det danske samfund, at løse en række miljøopgaver.

Alternativet er en »aktiv strategi« hvor vi gennem en øget indtjening søger at fastholde vores vigtigste kompetencer. En bred vifte af eksterne brugere betaler allerede i dag DMU for at udføre forskning, teknologisk udvikling og rådgivning som bidrager til at løse miljøproblemer på en omkostningseffektiv måde. Det gælder også for hovedparten af de emner, vi har valgt at fortælle om i dette nummer af DMUNyt. I de kommende år vil vi søge at øge indtægterne.

I 2003 venter vi således at godt 40% af DMU’s omsætning vil blive dækket af eksterne kontrakter - denne andel ventes at stige til 50 % i de kommende år.

Det er klart at øget indtjening ikke kommer af sig selv. Vi har derfor i de senere år arbejdet på at udbygge vores internationale engagement inden for forskning og rådgivning, ligesom vi i stigende omfang indgår udviklingskontrakter med private.

Jeg håber at vi med den aktive strategi kan fastholde DMU’s kerneområder og dermed sikre at DMU fortsat vil være i stand til at løse de opgaver samfundet stiller os.

Direktør Henrik Sandbech, hs@dmu.dk

 

0


Helle Thomsen

01.11.2007


DMU  | dmu@dmu.dk  

Box 358 | Frederiksborgvej 399 | 4000 Roskilde | T: 4630 1200

 CVR: 10859387

 EAN: 5798000867000