Jord Vand Luft Dyr og planter Grønland Samfund
  Udgivelser Overvågning Om DMU Viden for alle Nyheder
 
In English
 

MiljøBiblioteket
- en ny kilde til viden om natur og miljø


Af Jens Christian Pedersen

DMU’s serie af Temarapporter skifter navn til »MiljøBiblioteket«. Samtidig får de et nyt og mere brugervenligt layout og format. Sidst men ikke mindst bliver de udsat for en kraftig redaktionel overhaling, så ikke-eksperter kan få lige så stor glæde af dem som fagfolk altid har haft.

MiljøBiblioteket udgives af Gads Forlag der er specialist i redaktion og tilrettelæggelse af natur- og miljøudgivelser. Bøgerne skrives af forskere fra DMU, ofte sammen med eksperter fra andre institutioner.

De enkelte bind i MiljøBiblioteket sætter fokus på aktuelle natur- og miljøspørgsmål. Tilsammen vil bøgerne udgøre en uvurderlig kilde til viden om naturen og miljøet. Her får man en samlet og let tilgængelig fremstilling som man kan blive klogere af – og til bedre at tage stilling til de mange miljøspørgsmål i den offentlige (eller private) debat. Bøgerne er også velegnede i undervisningen på såvel gymnasier som kortere og længere videregående uddannelser.

Med MiljøBiblioteket bliver man godt rustet til at møde nuets og fremtidens valgsituationer. Og med hvert nyt bind får man en spændende og inspirerende naturhistorie at fordybe sig i.

Der er planlagt fire bind i 2003. De første to er netop udkommet og handler om økologisk landbrug og stenrev. Senere på året følger bøger om vildt og jagttider samt iltsvind.

Bøgerne kan købes hver for sig hos enhver boghandler, i Frontlinien eller hos Gads Forlag. Men de kan også fås i abonnement som bestilles hos forlaget eller boghandlerne.

De to første bøger i Miljøbiblioteket

Økologisk landbrug og naturen – gør økologisk landbrug en forskel for natur og miljø? Ja, siger forfatterne. Samlet set bidrager økologisk landbrug til at forbedre natur og miljø noget, men det kan blive endnu bedre hvis de problemer bogen påpeger bliver løst.
Stenrev – havets oaser. Det er måske ikke alle der på egen hånd vil komme til at opleve stenrevenes natur, men alle vil forhåbentlig kunne nyde det indblik i et helt enestående økosystem som denne bog giver.

 

0


Helle Thomsen

01.11.2007


DMU  | dmu@dmu.dk  

Box 358 | Frederiksborgvej 399 | 4000 Roskilde | T: 4630 1200

 CVR: 10859387

 EAN: 5798000867000